WUON

WUON is de Nederlandse organisatie die weefsel uitneemt bij donoren na overlijden. Het kan gaan om oogweefsel, huid, bot of hartweefsel. De weefsels zijn altijd bestemd voor patiënten.

WUON is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgericht in 2019. Opdrachtgever van WUON is de Nederlandse Transplantatiestichting (NTS). De NTS bepaalt welk weefsel WUON mag uitnemen.

Gezond weefsel van een overleden persoon wordt opnieuw gebruikt in het lichaam van een ander persoon. Het gezonde, gedoneerde weefsel kan de kwaliteit van leven van de ontvanger in hoge mate verbeteren en is soms zelfs levensreddend. Het is onze missie om het gedoneerde weefsel zo goed mogelijk uit te nemen, zonder beschadiging of verontreiniging. Het uitnemen van weefsel wordt binnen 24 uur na overlijden uitgevoerd.

Vacatures

Uitnodiging voor een open sollicitatie: Medewerker Weefseluitname

Binnen de afdeling Weefseluitname werken ongeveer 90 medewerkers parttime. Je werkt altijd in teamverband, bent flexibel inzetbaar en je houdt van een informele werksfeer. Je start met een (in-service) opleiding van ongeveer zes maanden, die je afsluit met een examen. 

Lees verder