WUON

WUON is de enige organisatie in Nederland die weefsel uitneemt bij donoren na overlijden. De weefsels zijn bestemd voor therapeutische doeleinden. WUON is een stichting zonder winstoogmerk en actief sinds 2019. Zij wordt volledig gefinancierd door de overheid.

In opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) neemt WUON weefsel uit en vervoert dit naar de Nederlandse weefselbanken. Met verschillende weefsels kunnen verschillende aandoeningen worden behandeld. Zo wordt verkregen huid gebruikt als een biologisch verband bij brandwonden.

Gezond weefsel van een overleden persoon wordt opnieuw gebruikt in het lichaam van een ander persoon. Het gezonde, gedoneerde weefsel kan de kwaliteit van leven van de ontvanger in hoge mate verbeteren en het is in bepaalde gevallen zelfs levensreddend. Het is onze missie om het gedoneerde weefsel zo goed mogelijk uit te nemen, zonder beschadiging of verontreiniging.

Het is van groot belang dat het donatieproces – dat start bij toestemming van de overledene of diens nabestaanden – van begin tot eind vlekkeloos verloopt. 

Vacatures

Medewerker Weefseluitname

Je gaat deel uitmaken van een team dat graag hard werkt en houdt van een ongedwongen sfeer.

Binnen de afdeling Weefseluitname zijn ongeveer 90 medewerkers werkzaam, die in verschillende samenstelling teams vormen. Als Medewerker Weefseluitname voer je in teamverband weefseluitnameprocedures uit bij overleden donoren. Het gaat om het verkrijgen van oogweefsel en huid en de daarbij horende administratie.

Lees verder