Over onze teams

WUON-medewerkers zijn trots dat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de behandeling van patiënten. Zij verkrijgen weefsel met de grootst mogelijke precisie en transporteren dit naar een weefselbank, die het weefsel bewerkt en bewaart voor hergebruik.

Onze teams werken dag en nacht en doen hun werk door het hele land. Na een donormelding gaan ze met de benodigde materialen en instrumenten naar de locatie waar een overleden donor ligt.

Bij het verkrijgen van weefsel komt heel wat kijken. Het is in feite een operatie die onder zeer schone of steriele omstandigheden moet plaatsvinden. Voordat een team (2-4 mensen) start met een uitname, wordt gekeken of het lichaam van de donor na verkrijging van weefsel goed hersteld kan worden. Wanneer het team inschat dat het herstellen van de donor niet goed mogelijk is, zullen zij besluiten om niet of slechts ten dele over te gaan tot uitname van weefsel.

Bij WUON werken (oud) verpleegkundigen, paramedici en medici maar ook een grote groep studenten geneeskunde. Zij worden door ons opgeleid en ze verbinden zich tijdens hun lange studie aan WUON. De studenten zijn flexibel inzetbaar en dat is wat vaak nodig is. Zo moet het verkrijgen van botweefsel plaatsvinden in een operatiekamer van een ziekenhuis en die is meestal pas in de avond of de nacht beschikbaar.

WUON heeft een eigen, erkende opleiding voor weefseluitname. De uitnamemedewerkers werken volgens standaardprocedures. Voor elk type weefsel is een aparte procedure.

Vacatures

Medewerker Weefseluitname

Lees verder