STICHTING WUON

Tienduizenden mensen komen jaarlijks in aanmerking voor een behandeling met menselijk weefsel van geregistreerde donoren. Elke dag kunnen mensen hun dagelijkse activiteiten weer hervatten, samen met familie, vrienden en collega's, dankzij de moderne behandelmethoden en de onbaatzuchtige beslissing van mensen om na hun dood weefsel te donoren.

Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven is in een Nederlandse gemeente staat in het Donorregister. Hier vult u uw keuze in over donatie van uw weefsels na uw overlijden. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor wilt worden of niet.

Weefsel die uitgenomen worden zijn oogweefsel, huid-, bot- en/of hartweefsel. Na uitname wordt het weefsel vervoerd naar een weefselbank. Daar wordt het weefsel bewerkt, opgeslagen en aangeleverd voor de behandeling van een patient. Het weefsel kan de kwaliteit van leven van de ontvanger in hoge mate verbeteren en is soms zelfs levensreddend. 

Stichting WUON werkt in opdracht van de Nederlandse Transplantatiestichting (NTS). Het is onze missie om het gedoneerde weefsel zo goed mogelijk uit te nemen - zonder beschadiging of verontreiniging - binnen 24 uur na overlijden.