Weefsel

Het weefsel dat WUON bij donoren verkrijgt wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het is van groot belang dat het hele proces vanaf donatie tot en met de uiteindelijke toepassing vlekkeloos verloopt.

WUON is de organisatie die het weefsel verkrijgt. De weefselbanken bewerken het weefsel, slaan het op en bieden het aan voor (her)gebruik. Elke stap wordt uiterst zorgvuldig doorlopen.

Gezond weefsel van een donor (overleden persoon) wordt opnieuw gebruikt maar dan in het lichaam van iemand anders. Het gedoneerde weefsel kan de kwaliteit van leven van de ontvanger enorm verbeteren.

Gespecialiseerde teams van tenminste twee personen, staan dag en nacht klaar om na een melding op pad te gaan. Zij gaan met een van onze eigen busjes of auto's naar de locatie van de donor om daar de uitnameprocedure uit te voeren.

Afhankelijk van de donatie, zullen zij volgens een strikt protocol, een of meerdere weefsels uitnemen, verpakken en transporteren naar een van de weefselbanken (Rotterdam Leiden of Beverwijk).