Weefsel

De weefsels die WUON bij donoren uitneemt worden gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het is van groot belang dat het donatieproces – dat start bij toestemming van de overledene of diens nabestaanden – van begin tot eind vlekkeloos verloopt.

WUON is de organisatie die het weefsel uitneemt, terwijl de weefselbanken het weefsel bewerken, opslaan en aanbieden voor (her)gebruik. Elke stap wordt uiterst zorgvuldig doorlopen.

Gezond weefsel van een donor (overleden persoon) wordt opnieuw gebruikt maar dan in het lichaam van iemand anders. Het gedoneerde weefsel kan de kwaliteit van leven van de ontvanger enorm verbeteren.

Gespecialiseerde teams van minimaal twee personen, staan dag en nacht klaar om na een donormelding op pad te gaan. Zij gaan met een van onze eigen busjes of auto's met de benodigde materialen naar de locatie van de donor om daar de uitnameprocedure uit te voeren.

Afhankelijk van de donatie, zullen zij volgens een strikt protocol, een of meerdere weefsels uitnemen, verpakken en transporteren naar een van de weefselbanken (Rotterdam Leiden of Beverwijk).